Monday, December 1, 2008

Andainya Aku pergi Dulu Sebelummu

Ahad, at home lepaking with hubby di kamar beradu astakona (mende tu)

Me : Abang, abang rasa bahagia tak?

Hubby : aah ( biasa a dengan nadanya yg sungguh tak romantika di amor hehe)

Me : Abang, cakapla bahagia ke tak?

Hubby : Ya , Bahagia ( sambil senyum memandang aku)

Me : (Terdiam few minutes) Abang, banyak dah kan yg kita go thru, sepanjang kita kahwin..sampaikan kita hampir2 kehilangan satu sama lain

Hubby : Aah

Me : Abang, nanti kalau ada rezeki kita untuk baby ni, masa bersalin, kalau ayang meninggal, abang tlg sedekahkan mengaji sumer ya, ayang banyak dosa..

Hubby : ....diam...sudenly aku rasa katil bergoyang...Ya Allah, my hubby is crying teresak - esak..sth yg very2 rare..the last time he cried when his father died..

Me : Hugged him with love and said, dah la bang, ayang cakap je la..( secara spontan rasa sayang , terharu dan bahagia meresapi jiwa.mmm )

Andainya aku pergi dulu sebelummu...Janganlah kau bersedih hati
Andainya aku tiada lagi di sisimu...Janganlah kau memencil diri
Bayangkanlah masa-masa bahagia..Semasa engkau dan aku
Bermesra di langit biru..Di waktu kasih berpadu

2 comments:

Connie said...

My dear Mas... y u have that kind of thinking.. u shouldnt think like that... sedih pilu menguris hati i membacanya.. mmg hidup mati di tangan Tuhan.. tapi seblm tiba masa itu.. bahagiakanlah org2 di samping anda... jgn sesekali cuba menyedihkan mereka... takut masin mulut tu (touch wood)... u akan bahagia disamping cahaya mata u with yr hubby...!!.. pray for it..

Marhainis said...

iya la mas, kak anis pun agree dengan connie...memang tak dinafikan, anything can happen, tapi kita prepare sebaik yg boleh, the rest, kita tawakkal, and in the meantime, live life and enjoy it fully