Thursday, November 20, 2008

Coffee, Copy ?

Aku la ni yg tengah tensi tensi tetiba teringat kesedapan meminum ice blended coffee kat Starbucks last month ( br 1st time daa pi Starbucks sepanjang hayat ni with hubby)..reason we went there sbb dpt complimentary voucher from HSBC maa..free kan pi je la..

aku teringat kisah aku pasal coffee ni

Date : in 2003 ( br setahun jagung in my orgn)
Situation : in my office, entertained visitors from Bank of Maldives ke Mauritius that came for a study visits
Watak2 Utama: aku, my colleague kak bon and my boss en g...and 3 visitors abang2 neg...

the main briefing is handled by my boss, im waiting for my turn next..so aku ni yg takd aapa apa pengalaman jadilah nervousnya kepalang..rasa nak terkenc...pun ada waduss and start cakap sorang2 dlm hati sbb ketakutan sgt ngeh ngeh

tetiba my boss called my name and said, Mas, please make a copy of this for him , please ..aku? my sponatneous reaction was sambey ckp ok, yes, aku pi tuang coffe ke dalam cawan mamat2 3 ekor tu ....tteiba aku rasa sumer org pandang kat aku..then kak bon sounds aku. phootstat la doc tu

hah! baru aku perasan ..hahaha aku tengok boss aku nak gelak tapi dia kesian tgk muka aku pucat dia cover je la..aku plak.aduhaii merah muka menahan malu ..

lessons learnt...apa apa pun, 1st do not panic ..dek kerana terlampau panic, coffe ngan copy pun aku tak leh nak differentiate..

sabo je la kan

2 comments:

Connie said...

Coffee or me.. heheheeh...

abanglong said...

hehehehe... sib baik u tak tanya, black or cream... hahaha