Wednesday, November 12, 2008

Kekhilafan Diri

Aku memang rasa down sangat the whole week..puncanya? Kerana perasaan amarahku terhadap seseorang di office ku ( Miss A) & juga action taken by our superior (Mr B)..

Kenapa aku marah?
  • Miss A suka main fakta atau auta
  • Exaggerate ala ala Tamil film
  • Depan cakap A, bekakang cakap C...Z

Kenapa aku tak puas hati?

  • Miss A telah membuat aduan kepada Mr B tanpa pengetahuanku, dan apabila aku telah mengetahuinya accidentally melalui Mr B, aku marah sebab Mr B seharusnya memanggil both of us (aku dan Miss A) to clarify things...and give both of us opportunity to explain and so on..
  • Statement made by Miss A about our support staff, boleh mengakibatkan our relationship and teamwork jadi hancuss. All this while b4 Miss A came to our dept, everything is ok, kalau ada pun cuma gaduh2 kecil dan settle
  • How can Miss A expect me to respect her when she didnt have that attitude towards me and others, all this while she has been yelled at me for 4-5 times and this time bila aku tak tahan aku raise over kan volume aku sket, she claimed i shouted at her and the whole dept can hear..exaggerate, that's the accurate word.

Aku yang tak pernah marah atau mengamuk at d office for 6 years, I've been here, jadi lost control and get so angry on that day..air yg tenang jangan disangka takda buaya..and please dont take me for granted, I know Im nobody compared to Miss A and Mr B that have been in this orgn for 20 years ++, but hey I do have my own dignity and I also have feelings too..

My feelings rite now?

Aku masih rasa down sangat2, maybe ini semua berpunca dr aku sendiri, gagal mengawal kemarahan, dan mungkin juga ini dugaan untuk aku yg telah banyak berdosa..hmmm Allah nak tunjukkan aku sesuatu mungkin, it's a signs from him..ya setelah aku renung renungkan , ini semua berpunca dr kekhilafan diri aku..Ya Allah berikanlah aku kekuatan menempuhi semua ini..dan ampunilah segala dosa dosa ku..

Dan disaat saat begini, terasa betapa berharganya seseorang yg bernama suami kepadaku ..after all I realize he's ths ource of my strength too..

5 comments:

hud said...

kalau camtue kak, guek kena kawin cptlah, hehehehe...sabarrrr beb...

Unrestmind said...

u sbr mas...kifarah tu...bwa2 tenang k..relax tau..nti jmpa hubby peluk dia kuat2 k...peluk je...sentuhan sisuami bisa memertabatkn kembali semangat kita...ok la..u tk cre k

Connie said...

Bersabar lah ya... dlm dunia nie ada byk jenis manusia.. so apa yg kita jumpa setakat nie mungkin just few types aja.. so wat we can do now is buat apa yg patut.. terima apa yg u rasa munasabah.. if u rasa u tak salah tak payah kisah sgt coz the truth is always out there...

someday somehow semua org akan tau kebenarannya w'pun ada org nak main2 dgn fakta sebenar.. kalau manusia tak nmpk Tuhan nmpk mah...

arryani said...

Salam. Saya petikan beberapa ayat dari buku motivasi yg saya minat sgt dari tulisan Dr HM Tuah Iskandar.

"Tak usahlah kalah dengan isu-isu kecil, isu-isu bodoh dan isu-isu perasaan. Orang yang hebat cemerlang tak sempat nak fikirkan keburukkan orang lain. Jadi kalau anda masih tak dapat buang sifat ni bermakna anda belumlah cemerlang hebat".

So buangkan sifat smua tu Mas. Tak payah pedulikan dia. Kerana ramai org yg bersedia nak jatuhkan orang yang dah naik, tapi tak ada orang yg sedia nak naikkan orang yang dah jatuh.Slamat k.

arryani said...

Mas, nak tambah sikit.

"Pemikiran yg besar dan hebat selalunya mendapat tentangan daripada pemikiran yang sakit".