Monday, October 13, 2008

Always On The Run...Ahhaah!

Lately, I was trapped in the ketidakcukupan waktu and always on the run from one task/ responsibility to another..aku dah rasa mcm main lumba lari sambey pass baton ..cumanya baton ni aku tak pass kat org ..pass kat diri aku sendiri..termengah2 aku dibuatnya tapi anehnya..kemengahan mengejar baton ni tidak sedikitpun mengurangkan kedebapan badanku ):):):

Let me summarise task/ event yg menyebabkan aku mengah:

  • Raya w Friends- Raya Ke -4 tu, Aku rasa lega sangat dapat jumpa kenkawan lama as what we planned earlier. First, aku pi rmh Ita Pumpkin, wahh Ita cantik yek rumah ko yg dah direnovate ke ala ala istana gitu, masa aku kat situ ngan hubby, ada lak 1 mamat ni sampai rmh Ita dulu ..datang beraya katanya..entah camna kitaorg leh borak cam kenkawan lama..sampaikan aku telah terbocor rahsia si Pumpkin yg sudah kembali available after separated with her fiance hinggakan mamat tu senyum berbunga penuh harapan sambey memandang si Pumpkin yg buat bodo je ...cess. psst Pak Abu tu ok apa..body dh ala ala instructor gym hehe..bila sampai ke rmh Comel, rasa sedih sgt lepas dengar citer dia pasal menjaga emak dia yg sakit since the past 10 years dan dugaan , tanggungjwb as the eldest in the family, sabar Comel..life is like that..hari ni kita happy esok blm tentu lagi kan, hari ni kita nangis mungkin esok kita akan tersenyum dan kembali berketawa..apa pun aku ngan Ita cukup2 salute kat ko Comel..
  • Raya w Family- As usual, seronok dapat jmpa my family members tapi 1 perkara yg sangat memberi kesan mendalam pada aku dan keluarga especially my beloved sis when my bro (yg atas aku) balik beraya bersama keluarga after few years keep isolated himself n his family from us..and he himself came to my home last nite , explaining everything things that he has went thru..sudahnya dia balik aku yg nangis ..Being d youngest in d family, aku mmg sllau jadi mangsa kat tgh2..hmmm air dicincang takkan putus dan aku yg dr dulu mmg sentiasa positif dan yakin dia akan pulang ke pangkal jalan, InsyaAllah. Aku yakin dlm diri setiap manusia ni ada part baik, ada part jahat, seburuk atau sejahat mana pun dia , he's still my bro forever n ever
  • Master's Interview - Hmm, this is one of the thing yg membuatkan aku tensiion..akibat my small mistakes - didnt bring the complete docs, aku tlh di interview bukannya mcm nak wat masters program tp mcm aku nak mintak keja plak.. the mistakes was aku telah terconfused since in the letter just mentioned please bring the relevant docs, my assumption is aku cuma perlu bawak original docs yg aku submitted via my application earlier, rupanya kena bawak sumer2 plak dah..abis aku kena piangg from one of the interiewer..sabar je la..dek kerana isu kecik tu aku telah menyebabkan peluang aku menjadi 50-50..that night bila reach home je aku ckp kat hubby, kalau yg ni kena reject, aku apply kat UM je la plak..
  • Reporting n Performance Rating - @ the office plak,bab yg aku paling mengah sekali hingga rasa nak pecah dada ( pecah dada ok, bukan pecah dara, hahaha), mgt reporting 3rd Q aiyooo, bohsann bohsann. For performance rating lak, since ni dah towards end of year kena la prepared with our performance rating..yg aku malasnya .. bab bab nak finalised kan rate for subordinates and also mengenagkan keja2 aku ada lagi yg tertangguhh..kena adil kena adil bagi rating ni..the rating will determine our bonus and also increment for next year..so alahaii lomah lutut makcik ni haa
  • Lifestyle - Kena berkejar pi date with Hubby sempena my birthday 1110 ..ahaa I like steamboat dinner @ The Summit.. Yummy..Then as a bday present dapat lak Spa Treatment Package with Massage2 yg sungguh menyegarkan itu..mmm setahun sekali, nape la bday ni tak every month yek :):):)

3 comments:

Connie said...

Memandangkn u bz (mcm lah i tak bz.. hehhe).. ringkasan u pun sounds nak cepat.. hehehe.. apa2 pun 'Selamat kembali ber- blog'!!.. psl PRIME tu bkn u seorg duk pening.. me lagilah.. nak letak brp pun tak pasti.. main hantam aja..

hud said...

nebermind friends, let's enjoy watching prime cinema instead of preparing PRIME

Connie said...

Ada cerita apa yg best?!... :) semlm i dah duk menghadap 'screen' besar dah...