Monday, October 13, 2008

Kisah Teladan - Sarang Burung

Kisah ini aku rasa kan boleh menjadi kisah teladan kepada kita semua..Nampak remeh temeh, tapi impaknya..maksimum!

Source : Utusan Online 13 October 2008

Pelajar pra sekolah tersepit kemaluan pada zip seluar

PASIR PUTEH 12 Okt. - Akibat tidak memakai seluar dalam, seorang pelajar lelaki pra sekolah sebuah sekolah di bandar ini telah tersepit hujung kemaluannya semasa menarik zip seluar semasa keluar dari tandas sekolah hari ini.

Pihak sekolah terpaksa mengambil masa hampir sejam bagi membuka kembali 'bahagian' tersepit itu yang bertambah sukar apabila pelajar itu meronta-ronta akibat kesakitan.
Dalam kejadian kira-kira pukul 10 pagi itu, beberapa guru lelaki terpaksa menggunakan pelbagai cara untuk membantu pelajar berkenaan seperti menggunakan gunting bagi memotong zip dan penyepit besi untuk melonggarkan bahagian yang tersepit.

"Kanak-kanak berusia enam tahun itu membuang air kecil di tandas sekolah berkenaan pada waktu rehat tetapi disebabkan tidak memakai seluar dalam sebahagian kulit kemaluan tersepit pada zip seluarnya," kata guru yang bertanggungjawab membuka bahagian tersepit itu, Che Alias Che Deraman.

Beliau berkata, ibu kanak-kanak tersebut telah dipanggil ke sekolah bagi membantu menenangkan anaknya dan memudahkan kerja membantu pelajar tidak bernasib baik itu.
"Kita memberi cadangan kepada beliau untuk merujuk kes itu ke klinik kesihatan yang berdekatan tetapi tidak dipersetujui oleh ibunya yang terus meminta pihak sekolah menguruskannya," katanya.

Sehubungan itu, Che Alias meminta ibu bapa menasihatkan anak masing-masing supaya memakai seluar dalam bagi mengelakkan kejadian seumpama itu berlaku.
***Moral of The Story - Dont forget to make sure your son/ bro/ nephew/ n u urself if u r gentlemen to wear his Sarang Burung***

7 comments:

Connie said...

Hahahha... this news reminds me of a comedy movie.. forgot the title of the movie.. :)g

mas said...

Ya Lorr, if im not mistaken..there;s sth abt Mary..Cameron Diaz..ooo I like to watch her movie, the latest movie yg dia berlakon dlm The Holiday...mmg best comedy romantic, kelakarr sangat weii

hud said...

wah!!!lately sumernyer dah penulis berbakat maaa...one like to be so romantic, another one like to give opinion on the current issues...den pulok tak tau nak jdi gapo weiiii...

Connie said...

Lah Hud.. Join in aja!.. make yr own blog.. dun b shy n dun wori if u got nothing to write.. anything will do; put pic u sejak kecil hingga dah besar pjg nie ka o gmbr2 ex-kekasih u ka o gossip2 ka o anything lah...

Unrestmind said...

sy pernah 2 kali tersepit anu sy bkn ketika kcil dahulu..tp bkn sy yg bukak zip tu ..tp makcik sy...dia main rentap je..sktnye hanya allah swt yg tau...untungla kamu wahai kaum pompuan...hehe

mas said...

ello ello waklu! pengakuan ikhlas yek en hisham ..ni kenkawan mas amoi & cik adik manis kirim salam..tak malu katanya ..hehe

Marhainis said...

hahaha amboiii...cerita yg sensasi!! of all cerita, yg itu yg mas nak post ekk hahahha