Wednesday, October 22, 2008

Miang2 Keladi at Tupai2

Once finished the moderation session for our subordinates at PJ this morning, myself , NH, Connie, MZ and AA straight away decided to take lunch outside ( hajat di hati kami nak menuju ke Bangsar) since Jalan bangsar tu jem nya bumper to bumper, we changed the venue n straight away go to Restoran Tupai2 dekat2 ngan Jalan Istana.

Bila dah ramai2 , naik plak bas kilang tu wakakaka, dengan driver nya ala ala Schumacher ( female version) waduss, terjerit2 aku ngan Connie dibuatnya..Kaum2 pakcik je maintain cool , kaum2 adik manis sumer suspen except for the cik adik manis driver yg cute tu...

Kami mmg enjoy sakan, bkn senang dapat lunch together2 ni sumer LLB katakan..Look Like Bz ngeh ngeh ngeh..makanan sedap, tempat pun best, cool, dapat plak si Cik abang MZ ckp dia nak blanja..wow! hehe yezza bertambah sengehlah kitaorg..

B4 2 p.m. nak naik bas kilang balik back to d office, Si amoi (yg baru 2nd time dtg sini) tanya aku, Mas look at that , apa itu "Miang2 keladi Haa?" erkk aku ngan slamba jawab ..org yg gatal..amoi tu gelak sakan..mmm payah gak yek nak carik exact words, accurate meaning nak translate mende ni rupanya..aku ingat aku tau sumer tapi aku rasa betui la tu kot..yg aku tau Miang2 Keladi ni tu je la ..org yg gatai especially lelaki yg nampak ppuan dahi licin n seksi..erkk betui ke ?? hehe




5 comments:

Connie said...

Hehehhe... mmg betul maksud peribahasa tu... cuma i terkejut bila ternmpk masa masuk ke entrance then i tunjuk bg u tau.. n nk pastikan maksudnya.. Lol... :)

Marhainis said...

hahah connie, kalau u nak tau asal usulnya tu, sbb keladi tu kalau kena, gatal and rasa miang, and susah sikit nak hilang, gatalnya tu satu macam...bila kena kat org lelaki...haaa cuba la applykan the literal meaning tu hehehehe

Unrestmind said...

mas..pembetulan...bkn sume laki ska tgk pompuan dahi licin..ade jerawat batu pn belasah hehehehe..dia ikut mood la...k la..

Connie said...

Hahahah... setuju jugak.. sbb bila hati dah berkenan apa yg kat mata telah dikaburi kabus.. so licin ka tak licin ka mmg belasah aja.. hahahaahah.... :D

hud said...

iskh, iskh...cayalah u all..topik "miang" pun leh jd perdebatan parlimen ek :) ni kalau sesi parlimen betul, maunyer lelaki2 takut nak bersidang kalau ahli2 parlimen wanita nyer ganaz2 wei...