Friday, October 17, 2008

Hari Jumaat..Sabar, Sabar dan Sabar

Today is the open house for Hari Raya Aidilfitri at my office.

Pagi2 bangun terus je siap2 pakai baju raya, hati riang gembira sambil drive ke office, siap ada lagu raya lagi kat radio perghhh, mood raya mood raya.

Sampai office tanya kenkawan, cantik tak baju raya aku, since mood pun baik kan..tambah2 lagi hari Jumaat ehem ehem..

Then, pi beli bfast ngan adik2 manis itu, we are so happy bergelak ketawa dan senyum tak henti2..

Sampai kat office balik..ada lak 1 kakak BB ni a.k.a OT yg tak reti bahasa dan definisi tanggungjawab kerja..if it's ur responsibility, please dont put the blame on others, I have tolerated with u earlier, please dont just think abt urself only, other people have theirs too, please la makcik..u make my blood go upstairs u know..ni kang kalau aku menjawab ..ada yg nnagis2 pi kat ngadu kat P plak since dia asik2 menggunakan d P's approval sbg bahan hujah dia..

hmmm tensen tensen aku, dah la aku dlm mood beraya dan pakaian raya aku yg tercantik ini..menyirapp plak..yg aku geram tu tak pasai2 adik aku tu plak yg jadi mangasa nak kena beralah ngan dia..ello makcik, please dont take things for granted haa, u ingat u sorang ke leh naik minyak, kang aku naik darah, malatops office ni k..air yg tenang jgn disangka takdak boya no..

tapi takpala..aku tarik nafas panjang2, aku andaikan begini je la..samaada dia tgh red light or dia maybe dah dekat2 nak menopause or dia tidak menikmati last nite wakakaka..

tetiba akak manis itu ST kat aku kata jom plan pi pancitkan tayar keta dia wakaka..syhhhh notty gitu..jahat sungguh aku ini ..mas ..mas bila la ko nak insaf ..sempena hari Jumaat ini aku kembali mengucapkan Astaghfirullahalaziiim..

7 comments:

Connie said...

Sabar... Mas.. dun get tekanan darah tinggi pulak.. apa nk buat if orang tak paham.. biar ajalah.. lgpun dia kn generasi terdahulu.. kenalah hormat.. tak apa hari nie hari dia lusa hari u.. hehehehe.. jgn mooddy ya nnt tak berseri-seri pulak... :)

Unrestmind said...

Mas...amat mudah memadamkn api yg sedang marak..tetapi amat sukar utk memadamkn api kemarahan dlm diri..lidah yg pnjangnye 3 inci leh menjatuhkan manusia yg tingginya 6 kaki...

Connie said...

Luahkan apa yg membara di hati.. lepas tu sejukkn hatimu dgn gelak ketawa manismu.. then baru boleh gie makan besar.. hehehe...

:: p R i n c E s S _ N :: said...

nice 2 meet u..N da link awk...

mas said...

Hisham n Connie..what 2 do, aku hanyalah insan biasa yg tak lepas dr rasa bengang dan marah..hehe

Princess N..Nice 2 meet u too..tq for being here.u r most welcome

pEnNa said...

saba..saba bang..;)
nice blog..

mas said...

miss penna, thanks 4 visiting my blog..i ni kak la bukan bang hehe..