Tuesday, October 21, 2008

Go Holiday...

2-3 hari ni aku maleh betui nak wat keja2 kat office ..rasa malas yg amat sgt2 ..I wish I can just take leave, go back home and zzzzzz..

bila aku malas2 ni aku pun start ah browse tempat2 yg best untuk bercuti ..lagipun we're moving towards end of year rite, a suitable time to go for holiday..

mm dah lama tak pi bercuti..latest pun aku pi KK, Sabah with hubby last May 2008, for our 5th anniversary..

aku nak book company's resort ni, system hang plak ..waduss potong stim je..nak pi mana yek..dlm kepala aku mmg nak pi Kuala Trengganu, lama sgt dah tak pi..from tganu leh pi Kelantan kan..best gak layan shopping tudung bawal ngan batik2 ni..

aku usha gak website Air Asia ni..Bali best ke? aku mmg nak pi..hubby aku plak kata tak mo kang kena bom katanya, waduss..abis camna yg aku ni adventurous, yg cik abang ni suka wat seram sejuk suspen..nak pi mana yek best, Phuket ke? My idea of great holiday are:

  • Massage and Spa Treatment - In a very cheap2 price lorr
  • Food - Kalau boleh nak yg pedas2 and seafood mcm Thai's food ke
  • Pasir , Pantai dan Pulau..hmm that would be nice esp bila tengok sunset..merenung ke arah laut boleh membuatkan aku terbuai2 ..perghh romantik maa
  • Shopping - Haa ni pun best gak, tapi sllaunya kalau pi bercuti shopping ni is the last in my list lerr

mmm , looking from my ideal great holiday above, aku nak sambung lagi usha suitable place for us..nak wat proposal kat boss..of course, as usual kena tgk our schedule n budget maa..

2 comments:

Connie said...

Mas, I cadangkan Pulau Perhentian- Lang Tengah Island atau u may want to consider stay at Tanjung Jara Resort... our last time Leadership Courses for top management diadakan di sana...
Dgr kata mmg best.. near to the sea (beach) and got fresh sea food n got many activities...
romantic sgt masa waktu malam... bolh honeymoon kat sana hahahha... :)

Unrestmind said...

mas...syok je bunyinye..bila nk pergi??g dlm msia je la..sokongla industri perlancongn tmpatan..byk pulau2 yg hebat dimsia yg setangding negara2 jiran..contohnye,Pulau Pisang..tntu mas x prnah dngr ttg pulau ni kn..pulau ini prnah mnjadi rebutan antara 3 buah negara..negara2 itu adelah..Zimbabwe,Canada dn Msia..akhirnya kita mndapat hak ke-ats pulau itu..k la..mas..i ve to go..bye